Šaltai spaustas vaistinių agurklių sėklų aliejus 250 ml
Geriausias iki ( žiūrėti ant pakuotės)
Sudedamosios dalys: šalto pirmo spaudimo agurklių aliejus 250 ml
Agurklių aliejus spaudžiamas iš vaistinių agurklių ( lot. Borago officinalis) sėklų. Šviežias agurklių aliejus gaunamas iš agurklių sėklų. Šis augalas kilęs iš Viduržemio jūros regiono ir vietos gyventojų dar vadinamas agurkų žole. Kaip prieskoninis augalas jis auginamas ir Lietuvoje, augalo lapai salotoms suteikia švelnų agurkų skonį.
Tiek žiedai, tiek agurklės lapai ir sėklos naudojami vaistiniais tikslais.
Aliejaus spaudimui atrenkamos tik geriausios žaliavos, gaunamos iš pripažintų ūkių. Po švelnaus šalto spaudimo agurklių aliejus iš karto išpilstomas į butelius. Šis agurklių aliejus gaunamas po pirmojo šalto spaudimo.
Šis aliejus labai rekomenduojamas vartoti tiems, kas maitinasi vegetariškai ir veganiškai.
Agurklių aliejus žinomas kaip vienas iš geriausiai organizmą šarminančių aliejų.
Agurklių aliejaus maistinė vertė 100 g:
Energinė vertė 900 kcal
Riebalų 100%
iš kurių
riebiosios rūgštys 14 g
Angliavandenių (iš viso) 0 g
iš kurių cukrų 0 g
Baltymų 0 g
Druskos 0 g
Kaip vartoti
Augalo lapai turi agurkų skonį, todėl natūralu, kad agurklių aliejų galima puikiai naudoti agurkų salotų padažui. Naudojant maistui galima maišyti su kitais aliejais, tinka ir kitoms salotoms, užkandžiams gaminti. Nekaitinti.Taip pat tinka išoriniam naudojimui, masažui ir sausos odos priežiūrai.
Sveikatinimo tikslais vartoti: po 1 arbatinį šaukštelį (5 ml) 1-2 kartus dienoje.
Kaip laikyti
Rekomenduojama laikyti kambario temperatūroje, saugoti nuo tiesioginių saulės spindulių. Atidarius laikyti šaldytuve ir suvartoti per 30 dienų.
Kilmės šalis Vokietija
Ekologiško ūkio Sertifikato Nr. DE-OKO-064
Žaliavos kilmės šalis Egiptas.
Maisto tvarkymo pažymėjimo nr. 69MTSPĮ-4