Šaltai spaustas nakvišų sėklų aliejus. Grynasis kiekis 250 ml
Iš aukščiausios kokybės sėklų be priedų
Geriausias iki ( žr. anr pakuotės)
Sudedamosios dalys: šalto spaudimo nakvišų aliejus 250 ml
Nakvišų aliejus spaudžiamas iš nakvišų ( lot. Oenothera biennis) sėklų. Tai laukinis augalas, kuri auga Šiaurės Amerikoje vidurio rytuose.
Nakvišų aliejus turi daug riebalų rūgščių: jame yra gama linoleno rūgšties (GLA), dar vadinamos Omega-6. Omega-6 riebalinės rūgštys, esančios nakvišų aliejuje, labai reikalingos odos barjerinės funkcijos palaikymui. Nakvišų aliejų sudaro iki 10% gama linoleno rūgšties ir 70% linoleno rūgšties, kurią žmogaus organizmas sintetina į gama linoleno rūgštį.
Nakvišų aliejaus maistinė vertė 100 g:
Energinė vertė 875 kcal
Riebalų 100%
iš kurių
sočiosios riebiosios rūgštys 9,8 g
mononesočiosios riebiosios rūgštys 9,7 g
polinesočiosios riebiosios rūgštys 70,5 g
Angliavandenių (iš viso) 0 g
iš kurių cukrų 0 g
Baltymų 0 g
Druskos 0 g
Kaip vartoti
Šis aliejus neatsparus temperatūros pokyčiams, todėl negali būti kaitinamas. Naudojant maistui galima maišyti su kitais aliejais, tinka salotoms, užkandžiams gaminti. Taip pat tinka išoriniam naudojimui, masažui ir sausos odos priežiūrai.
Vartoti: po 1 arbatinį šaukštelį (5 ml) 1-3 kartus dienoje.
Kaip laikyti
Rekomenduojama laikyti kambario temperatūroje, saugoti nuo tiesioginių saulės spindulių. Atidarius laikyti šaldytuve ir suvartoti per 30 dienų.
Žaliavos kilmės šalis Vokietija.